Tussenpersonen
Nieuwe Tussenpersonen
Consumenten

Peter Komen slaat beursgongs op Beursplein 5

Onder toeziend oog van een 25-tal aangesloten kantoren heeft Peter Komen met een klap op de beursgong van NYSE Euronext de handel van die dag gesloten. Daarmee gaf hij tegelijkertijd het startsein voor een nieuw bankspaarproduct.

 

De nieuwe bankspaarrekening kenmerkt door een zeer lage kostenstructuur (de allerlaagste in de markt) en daarnaast wordt de consument meer keuzes geboden.

Naast beleggen in trackers (ETF’s) van ThinkCapital, kan gekozen worden voor een actief beheerde belegging, passend bij het klantprofiel, en ook gekozen worden voor meer zekerheid van het Continu Click Fonds via Today’s Tomorrow.


Geen dividendlek
Binnen het product maken wij gebruik van een Nederlandse aanbieder van indexfondsen waardoor er geen dividendlek ontstaat. Aanbieders die gebruik van buitenlandse indexfondsen kunnen de ingehouden dividendbelasting niet verrekenen of doorgeven aan de rekeninghouder. Hierdoor loopt de klant jaarlijks zo’n 0,5% rendement mis. In onze ogen een verborgen kostenpost. 
 
 

Een andere reden om dit product te introduceren is dat ook bij trackers gebruik wordt gemaakt van fysieke replicatie zonder uitlening van effecten. Dat klinkt technisch, maar het betekent dat beleggingen daadwerkelijk worden aangehouden en niet worden uitgeleend aan derden, zoals dat thans vaak gebeurt met synthetische replicatie. Hiermee wordt voorkomen dat de consument de rekening betaalt, wanneer derden hun afspraken niet nakomen. Beleggingen worden ondergebracht bij Kasbank waardoor de klant te allen tijde, in iedere situatie, aanspraak blijft houden op zijn vermogen.”


Mijn Lijfrenterekening

De Financiële Makelaar gelooft in de toegevoegde waarde van een adviseur bij vermogensopbouw. Om die reden wordt het nieuwe bankspaarproduct medio april aangeboden onder de naam Mijn Lijfrenterekening.nl voor box 1 pensioensparen, gouden handdruk etc., naast Mijn Beleggingsgiro.nl (box 3 vermogensopbouw) welke reeds operationeel is. Adviseurs krijgen hierdoor de mogelijkheid om de rekening op te nemen in hun eigen website en daarmee hun toegevoegde waarde te vergroten.

Het nieuwsartikel is toegevoegd op: 2012-03-30 10:51:37

Site Search Pro