Tussenpersonen
Nieuwe Tussenpersonen
Consumenten

Mijn Lijfrenterekening, de nieuwe manier van kapitaalopbouw in box 1

Op 28 maart heeft De Financiële Makelaar met een klap op de beursgong van Beursplein 5 het startsein gegeven voor Mijn Beleggingsgiro. Mijn Beleggingsgiro is een bankspaarrekening die zich kenmerkt door enerzijds een zeer lage kostenstructuur en anderzijds keuzes in beleggingen.

 

Naast beleggen in passieve fondsen (ETF’s via Think Capital), kan de klant ook kiezen voor actieve (life cycle) beleggingsfondsen of voor beschermd beleggen in de Continue Click Portefeuille via Today’s Tomorrow. 
 
De enige kosten waarmee de klant te maken krijgt zijn 0,4% aankoopkosten over iedere (nieuwe) inleg, eventuele adviseurkosten en de jaarlijkse fondskosten. De fondskosten zijn afhankelijk van de gekozen beleggingsmix. Kiest de klant voor bijvoorbeeld de tracker MSCi World, dan bedragen deze 0,55%. Hiermee is het product  goedkoper dan die van prijsvechters, zoals bijvoorbeeld Brand New Day in een soortgelijke belegging. Daar komt bij dat binnen dit product geen sprake is van dividendlekkage, wat jaarlijks leidt tot zo’n 0,5% extra rendement!
 
Nu ook beschikbaar als lijfrenterekening (box 1)
Met ingang van heden kan de bankspaarrekening ook afgesloten worden als lijfrenterekening (box 1). Daarmee is het product een uitstekend alternatief voor consumenten die op zoek zijn naar een (goedkoper) alternatief voor hun (woeker)polis en daarnaast behoefte hebben aan meer zekerheid.

 

De lijfrenterekening is eenvoudig aan te vragen via www.mijnlijfrenterekening.nl. Consumenten kunnen via die website ook inloggen om hun portefeuille te volgen. 
 
Productkaart
Een productkaart met vergelijkend overzicht is beschikbaar.

Het nieuwsartikel is toegevoegd op: 2012-06-05 10:33:42

Site Search Pro