Tussenpersonen
Nieuwe Tussenpersonen
Consumenten

Gelijkblijvende netto maandlasten mogelijk met Menghypotheek

Sinds 1 januari 2013 dient iedere nieuwe hypotheek of verhoging ten minste annuïtair te worden afgelost. Wil uw relatie recht hebben op hypotheekrenteaftrek, dan betekent dat hij de keuze heeft uit de annuïteitenhypotheek of de lineaire hypotheek. Maar waarom zou u in plaats van ‘of’ niet kiezen voor ‘en’?
 
Door een combinatie te maken van een annuïteitenhypotheek met een lineaire hypotheek wordt een meer stabiele maandlast gecreëerd en wordt de rentegevoeligheid van de hypotheek beperkt. Deze combinatie noemen we de Menghypotheek.

Netto maandlasten mogelijk!
Wie kiest voor een annuïteitenhypotheek krijgt te maken met stijgende netto maandlasten. Wie kiest voor een lineaire hypotheek krijgt te maken met dalende netto maandlasten, met een (te) hoge aanvangslast.

Maar wist u dat wanneer u de juiste mengverhouding neemt u (nagenoeg) netto constante maandlasten kunt creëren? Hiervoor hebben wij een formule laten ontwikkelen. Daarbij is het óók mogelijk om gedurende een bepaalde tijd hogere  of lagere gelijkblijvende netto lasten te creëren, dan in de periode er na. Hiermee kunt u bijvoorbeeld in uw advies inspelen op verwachte inkomensdalingen.


Het nieuwsartikel is toegevoegd op: 2014-06-06 14:43:37

Site Search Pro