Een (digitaal) bankafschrift maken

Beste adviseur,

Wanneer bij een hypotheekaanvraag inbreng van eigen middelen nodig is, wordt vaak gevraagd de aanwezigheid van die eigen middelen aan te tonen. Dat kunnen bijvoorbeeld eigen middelen ten behoeve van aankoop, dubbele lasten of het aflossen van krediet zijn.

In een snel ontwikkelende digitale wereld zien we veel, soms heel creatieve, manieren voorbij komen om eigen geld aan te tonen. Zo ontvangen we screen shots van mobiele telefoons, selecties van internetbankieren en zelfs foto’s (!) van computerschermen. Hoewel het vanuit het standpunt van de consument heel logisch is dat het toch echt zijn eigen rekening betreft, wordt dit helaas meestal niet geaccepteerd.

Het aantonen van eigen geld gaat middels het overleggen van bankafschriften. Maar omdat mobiel bankieren de papieren afschriften per post heeft verdrongen, is het voor veel consumenten niet direct duidelijk hoe je aan een bankafschrift komt. Via deze link treft u van de vijf grootste banken van Nederland een stappenplan om een digitaal bankafschrift te downloaden. In het stappenplan is ook opgenomen waaraan het bankafschrift moet voldoen.

Met vriendelijke groet,

De Financiële Makelaar