VCN Inkomenanalyse ondernemers

Versterk uw advies!

Iedere bank kent haar eigen manier om het toetsinkomen van een zelfstandig ondernemer vast te stellen. De onderlinge verschillen zijn soms groot!

Heeft u een hypotheekafspraak voor zelfstandig ondernemer? Bied dan vooraf zekerheid over de haalbaarheid van de hypotheek middels de VCN Inkomensanalyse voor ondernemers. U ontvangt per bank een analyse of zij uw klant willen financieren en met welk toetsinkomen zij rekenen (zowel met als zonder NHG). Ook krijgt u informatie hoe ze omgaan met een eventuele rekening courant verhouding. Middels sterren wordt de betrouwbaarheid van de uitkomsten aangegeven.

Samen met uw klant bepaalt u bij welke bank u de hypotheek gaat aanvragen; op basis van rente, voorwaarden of voorspelbaarheid van het berekende inkomen. Deelnemende banken zijn nauw betrokken bij het vullen de database. En met een gouden ster heeft u 100% inkomenszekerheid vooraf!

De kosten voor een Inkomensanalyse voor een IB-ondernemer bedragen € 185. Voor een DGA met 1 BV € 240 en in geval van 2 BV’s € 295 (vrij van btw).

No Cure, No Pay
Vraagt u vervolgens een hypotheek bij ons aan en de aanbieder heeft een voorspelbaarheid van minimaal 4 sterren,  dan bieden wij onze No Cure, No Pay garantie. Mocht de bank de hypotheek afwijzen op basis van een onjuist berekend toetsinkomen? Dan betalen wij de betaalde kosten terug!

100% zekerheid met gouden ster
Om uw advies nog krachtiger te maken, kunt u de inkomensanalyse laten valideren door ViiZ. ViiZ controleert in dat geval de uitkomsten en stemt deze af met geldverstrekker. Op het moment dat de geldverstrekker haar akkoord heeft gegeven, weet u dat het inkomen 100% zeker wordt geaccepteerd. Hiervoor is geen aanvraag benodigd. Aan het valideren zijn extra kosten verbonden.

Ook voor rechtstreekse aanvragen
De inkomensanalyse kunt u ook gebruiken voor aanvragen via een rechtstreekse aanstelling. Naast de analyse genereert het systeem een analyse rapport welke u kunt overleggen aan de bank, alsmede de eventuele vereiste quickscan(s).

Voor welke ondernemers geschikt?
Op dit moment kunt u alleen een Inkomensanalyse aanvragen voor IB-ondernemers en DGA’s met maximaal 2 BV’s. Medio 2018 wordt het systeem uitgebreid voor DGA’s met meerdere BV’s en kort zelfstandigen.

Aanvragen?
U vraagt de inkomensanalyse aan via onderstaande link. Vervolgens uploadt u de gevraagde bescheiden. Na betaling van de kosten via iDeal, ontvangt u binnen 1 dag de analyse. Op basis hiervan kunt u eenvoudig de voor de klant beste bank selecteren.

Heeft u vragen over deze nieuwe service, of heeft u nog geen inlogcodes, bel ons gerust. Pierre Keijsers helpt u graag verder.

Over ViiZ
De inkomensanalyse is een initiatief van het Validatie instituut inkomensvaststelling Zelfstandigen (ViiZ) vertegenwoordig door Rob Zwartjens en voormalig directeur van De Financiële Makelaar, Peter Komen.

Meer weten over De Financiële Makelaar?