Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van De Financiële Makelaar hier treft u nieuwsberichten aan over actuele ontwikkelingen in de branche.

 • Veel woningen te koop gezet

  Door corona kiezen meer mensen ervoor om hun huis in de verkoop te zetten. Makelaars hebben het de laatste weken drukker dan normaal. Dat meldt RTL Z op basis van een eigen rondgang. De trend was sinds de zomer van 2019 licht negatief, jaar op jaar vergeleken. Maar de laatste weken is dat omgekeerd. Wekelijks

  juni 6, 2020
 • Hypotheekgekte weer wat afgevlakt

  In mei brak de hypotheekmarkt opnieuw alle records. Toch is de enorme drukte zoals in maart en april voorbij. Dat meldt Hypotheken Data Netwerk (HDN). Via dit netwerk wordt ruim 80 procent van alle hypotheekoffertes in Nederland geregistreerd.Sinds augustus 2019 is de trend ingezet waarbij iedere maand het record van de maand ervoor wordt verbroken.

  juni 6, 2020
 • Meer subsidie voor isolatiemaatregelen

  Huiseigenaren kunnen tot het einde van het jaar meer subsidie aanvragen als ze energiebesparende maatregelen nemen in hun woning. De rijksoverheid vergoedt vanaf 1 juni niet 20 procent, maar 30 procent van de isolatiekosten. Met de verhoging van de subsidie hoopt de minister dat woningbezitters het verduurzamen van hun huis tijdens de coronacrisis niet uitstellen.

  juni 6, 2020
 • Huizenprijzen in april flink gestegen

  Huizen waren in april 7,3 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is een grotere prijsstijging dan in de afgelopen maanden. Ook het aantal transacties was vorige maand flink groter in vergelijking met een jaar eerder. Dat melden het CBS en het Kadaster.Er werden in april 2020 18.854 bestaande woningen verkocht en dat is 9

  mei 29, 2020